16.06.19 Navigation:    Home arrow ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ arrow ΑΥΓΑ COLUMBUS
ΑΥΓΑ COLUMBUS Εκτύπωση E-mail

COLUMBUS, υγεία + σωστή διατροφή

colombus-eggs-6ada1   colombus-eggsl

Το αυγό Columbus, είναι 100% χαμηλό σε λιπαρά αυγό και υψηλό σε βιταμίνες ιχνοστοιχεία και ωφέλιμα λιπαρά Ω3. Η διατροφική του σύνθεση είναι κοντά σε εκείνη που τρώγανε οι κότες όταν ζούσαν ελεύθερες στη φύση, «μαγειρεμένες» από τη μάνα φύση→ αναλογία 1:1 μεταξύ ωμέγα 3 και ωμέγα 6, ο καλύτερος φίλος της υγείας μας.

Το αυγό Columbus είναι η επανάσταση στην διατροφή του αυγού. Περιέχει την ιδανική ισορροπία λιπαρών οξέων.

Διατροφική Αξία για 100 γρ. Columbus Αυγό Κοινό Αυγό
Ενέργεια 630 kJ/ 150 kcal 630 kJ/ 150 kcal
Πρωτεΐνη 12,50 g 12,50 g
Υδατάνθρακες 0,10g 0,10g
Λιπαρά 10,00g 10,00g
Από τα οποία:    
Κορεσμένα Λιπαρά οξέα 3,00 g 3,40g
Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα1 4,00g 4,70g
Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα 3,00g 1,90g
Από τα οποία:    
ΩΜΕΓΑ-6 1,50g 1,78g
ΩΜΕΓΑ-32
1,50g 0,12g
Αναλογία λιπαρών οξέων:    
Πολυακόρεστα : Κορεσμένα (Π:Κ) 1:1 1:1,79
ΩΜΕΓΑ-6 : ΩΜΕΓΑ-33 1:1 15
+ Αντιοξειδωτικά: Σελήνιο (35 mg), + Bιταμίνη E (10μg) + Ιώδιο (75 μg)

1 Ωφέλιμα λιπαρά ! ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για την καλή λειτουργία της καρδιάς, τον έλεγχο της υπέρτασης, της χοληστερίνης και του διαβήτη.

2 10 φορές περισσότερα ΩΜΕΓΑ3.

3 Αναλογία 1:1 μεταξύ ΩΜΕΓΑ3 και ΩΜΕΓΑ 6 για υγιεινή διατροφή και μείωση επιδεκτικότητας κακής χοληστερόλης

 

colombus-diagram

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Mπορεί να φαίνεται πολύπλοκο, αλλά μην ανησυχείτε, είναι εύκολο να καταλάβετε το κλειδί στην υγιεινή ισορροπία λιπαρών!

ΩΜΕΓΑ-6 λιπαρά οξέα τα συναντάμε είτε σε φυτικές είτε σε ζωικές τροφές.

 • Έχουμε το λινολεϊκό οξύ (linoleic Acid) που το συναντάμε στα φυτικά λιπαρά όπως το ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, λάδι σόγιας. Είναι σημαντική η λήψη τους γιατί είναι απαραίτητα στο σώμα μας, το οποίο από μόνο του δεν δύναται να το συνθέσει και γι’ αυτό τον λόγο ψάχνει να το απορροφήσει από τις τροφές.

  Άλλος τύπος ΩΜΕΓΑ 6 την συναντάμε στις τροφές ζωικής προέλευσης όπως κρέας, γαλακτοκομικά, κ.λ.π. τα οποία ανήκουν στην κατηγορία Αραχιδoνικό οξύ (Arachidonic acid).

  Ας πάμε ένα βήμα παραπέρα, τι προσφέρουν τα Ωμέγα-6 και τα Ωμέγα-3 στο σώμα μας?
 • Το Λινολεϊκό οξύ (linoleic acid) που το βρίσκουμε στα φυτικά έλαια μετατρέπεται σε μερικούς τύπου ορμονών PGE1, ας τις ονομάσουμε «φρουρούς». Αυτές οι καλές ορμόνες λειτουργούν ως φρουροί στο σώμα μας: πολεμούν τις φλεγμονές, μολύνσεις, καρδιακές και εγκεφαλικές παθήσεις, τον διαβήτη κ.λ.π. Είναι λοιπόν πολύ σημαντική η λήψη τους. Όταν όμως την καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες, τότε το Λινολεϊκό οξύ μετατρέπεται σε ορμόνες: PGE2.

 • Οι PGE2 ορμόνες είναι το αποτέλεσμα μετατροπής λιπαρών από τροφές ζωικής προέλευσης (Αραχιδονικό οξύ) ή από υπερκατανάλωση Λινολεϊκού οξέος στην διατροφή μας. Το κακό είναι ότι το PGE2 είναι οι "εχθροί" του PGE1. Εάν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε Ωμέγα-6, το PGE2 πολεμάει το PGE1 και το PGE1, που είναι ο "φρουρός" δεν μπορεί να μας προστατέψει και να κάνει την δουλειά του σωστά!

 • Ευτυχώς η μάνα φύση έχει σκεφτεί για όλα και δημιούργησε τα Ωμέγα-3! Βασικά, όταν τρώτε Ωμέγα-3, το σώμα σας το μετατρέπει σε PGE3, τον «Σωτήρα» που πολεμάει κατά του PGE2 και επιτρέπει στο PGE1 να κάνει την δουλειά του φρουρού καλά.

 • Αυτό τα εξηγεί όλα λοιπόν: Εάν θέλετε ο "φρουρός" να κάνει την δουλειά του καλά, τότε πρέπει να τρώτε Ωμέγα-6 and Ωμέγα-3 σε ισορροπία 1 προς 1!!! Στην εποχή που ζούμε, ένα τυπικό διαιτολόγιο προσφέρει 15 με 20 φορές παραπάνω Ωμέγα-6 από Ωμέγα-3.. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε ποσό λίγη δουλειά ο φρουρός σας μπορεί να επιτύχει στο σώμα σας? Μπορείτε να φανταστείτε πόσο οι εξασθενημένες είναι οι λειτουργίες του σώματός σας? Μπείτε στην υγιεινή διατροφή που βασίζεται στην αναλογία Columbus Concept (Ωμέγα-6: Ωμέγα-3= 1:1) να βοηθήσετε το σώμα σας να προστατευτεί καλύτερα!

 • Επιστροφή στην υγιεινή χοληστερίνη

  Οι έρευνες έδειξαν για να επιστρέψουμε στην υγιεινή χοληστερίνη πρέπει να τρώμε λιπαρά σε ισορροπημένη αναλογία. Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν 4 οικογένειες λιπαρών: Κορεσμένα (Κ), Μονοακόρεστα (M), και δύο Πολυακόρεστα (Π) από τις οικογένειες Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3.

 • Επιστροφή στην υγιεινή χοληστερίνη

  Οι έρευνες έδειξαν για να επιστρέψουμε στην υγιεινή χοληστερίνη πρέπει να τρώμε λιπαρά σε ισορροπημένη αναλογία. Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν 4 οικογένειες λιπαρών: Κορεσμένα (Κ), Μονοακόρεστα (M), και δύο Πολυακόρεστα (Π) από τις οικογένειες Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3.
colombus-concept-evolution

Κοιτάζοντας καλύτερα, θα διαπιστώσετε ότι το ανθρώπινο σώμα κατανάλωνε τόσα πολυακόρεστα όσα και κορεσμένα. Σήμερα, καταναλώνουμε περίπου τα διπλάσια κορεσμένα λιπαρά. Μερικοί τα’ αποκαλούν "κακά λιπαρά" και αυτό γιατί τα υπέρ-καταναλώνουμε !

Για να πάμε ένα βήμα παραπέρα: Μπορούμε να δούμε ότι όσο λιγότερα πολυακόρεστα λιπαρά τρώμε, έχουμε 20 φορές περισσότερα ωμέγα-6 από ωμέγα-3. Το ανθρώπινο είδος συνήθιζε παλαιότερα να τρώει ωμέγα -6 και ωμέγα -3 λιπαρά σε ισορροπημένη αναλογία 1 προς 1!

Ένα άμεσο αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης ισορροπίας είναι ότι σώμα μας (που εδώ και αιώνες η διατροφή του ήταν σε ισορροπία), δεν μπορεί να αντέξει αυτή την αλλαγή στην διατροφή και συγχρόνως δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. Η Χοληστερόλη είναι ένα από αυτά, αλλά όταν υπάρχει ισορροπία στην διατροφή (Π:Κ = ΩΜΕΓΑ-6: ΩΜΕΓΑ-3 = 1:1), η χοληστερόλη γίνεται υγιής. Αυτή η αναλογία λιπαρών είναι αυτή που μας έχει δοθεί από την φύση, και που η γενετική το αποδέχεται καλύτερα!

Η ιδέα Columbus δεν είναι απλά μία θεωρία και επιστημονική απόδειξη, είναι ένας απλός τρόπος order ισορροπημένης διατροφής. Δώστε μία ευκαιρία στον εαυτό σας και ανακαλύψτε τα προϊόντα Columbus έναν καινούργιο κόσμο θρεπτικών, ισορροπημένων, νόστιμων και φυσικών τροφών!

Το COLUMBUS αυγό παράγεται από τη ΜΕGAFΑRΜ και η μεθοδολογία παραγωγής του παραχωρήθηκε από την BELOVO BELGIUM, ενώ οι διατροφικές πληροφορίες είναι εκτυπωμένες στη συσκευασία των αυγών.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΓΟ COLUMBUS? (διατροφική αξία ανά 57 γραμμάρια)

 • Περίπου 175 mg υγιεινή και σωτήρια χοληστερόλη που βοηθάει το σώμα σας να πολεμήσει μολύνσεις και ανίατες ασθένειες
 • Περίπου 5 g υγιή ισορροπημένα λιπαρά (Π:Κ=Ωμέγα-6:Ωμέγα-3=1:1) που το σώμα σας που χρειάζεται για διατήρηση και απόδοση ενέργειας.
 • Περίπου 660 mg Ωμέγα-3 και 280 mg χολίνη, απαραίτητη για την ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου. Η χορήγηση αυξημένων επιπέδων χολίνης στο έμβρυο έχει αποδειχτεί ότι οδηγεί σε ικανότητα μνήμης άνω του μέσου όρου.
 • Αντιοξειδωτικά όπως σελήνιο και βιταμίνη Ε, που προστατεύουν το σώμα μας έναντι καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.

colombus-eggs-award3

ΒΡΑΒΕΙΑ COLUMBUS:

 • NOEMBΡΙΟΣ 2001 : ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
 • ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2001: «ΤΟP’D’OR” ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΓΑΛΛΙΑ
 • ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2002: «ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΞΟΤΗΣ» ΒΕΛΓΙΟ
 • ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2003: ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ, ΙΣΠΑΝΙΑ
 • ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2005: ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ, ΒΕΛΓΙΟ

Για περισσότερες πληροφορίες στα αυγά Columbus, επισκεφτείτε τα site:

http://www.columbus-concept.com

http://www.columbuseggs.com

 

 
MEGAFARM Παραγωγή & Εμπορία Αυγών
39o χλμ.Ν.Ε.Ο.Α.Κ.
Τ.Θ:8, 19100 ΜΕΓΑΡΑ
E-mail: info@megafarm.gr
beΤηλ: 22960 83055
22960 83057
Fax: 22960 83058

Γραφείο Διοίκησης
Τηλ: 210 5153313
Fax: 210 5158948
Τιμαίου 33
104 41 ΑΘΗΝΑ
E-mail: mgfarm1@otenet.gr

Το ξερατε οτι...

Τα αυγά  αποτελούν σημαντική πηγή χολίνης, απαραίτητη για την ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση 2 αυγών, σας προσφέρει την ποσότητα χολίνης που χρειάζεται ο οργανισμός μας καθημερινά.
 

Η συνταγη του μηνα

Choco Brownie.. σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το φθινόπωρο??

brownie.jpg

Διαβάστε περισσότερα...