19.10.17 Navigation:    Home arrow ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ arrow Παντού υπάρχει ένας μύθος!
Παντού υπάρχει ένας μύθος! Εκτύπωση E-mail

eggs.gifΤΑ ΑΥΓΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ.  ΜΥΘΟΣ. Τα αυγά είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνης, βιταμινών Β, σιδήρου και άλλων μετάλλων απαραίτητων για την υγεία. Το αυγό έχει μεγαλύτερη αναλογία σε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα σε σχέση με τα "κακά" κορεσμένα λιπαρά οξέα. Συνεπώς, βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα.

ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΒΑΡΟΣ.  ΜΥΘΟΣ. Το ρητό που λέει "να τρως πρωινό σαν βασιλιάς, γεύμα σαν πρίγκιπας και βραδινό σαν φτωχός" βασίζεται στην ιδέα ότι όταν έχεις αρκετές δραστηριότητες στη διάρκεια της ημέρας πρέπει να τρώς περισσότερο για να έχεις ενέργεια. Το σημαντικό, όμως στη διατήρηση του βάρους είναι οι συνολικές θερμίδες που καταναλώνετε να είναι ίσες με αυτές που καίτε, ανεξάρτητα από το πότε λαμβάνονται....

 

ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ. ΜΥΘΟΣ. Οι υδατάνθρακες δεν προκαλούν μεγαλύτερη αύξηση βάρους από τις πρωτεϊνες και τα λίπη. Αν τρώτε φαγητά με πολλές θερμίδες -που προέρχονται από λίπη, υδατάνθρακες, πρωτεϊνες ή/και αλκοόλ- σίγουρα παχαίνετε. Η αλήθεια είναι ότι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες (π.χ. ζάχαρη, άσπρο ψωμί) χωνεύονται εύκολα, με αποτέλεσμα να πεινάτε πιο σύντομα. Διαλέξτε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά.

ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ, Ο ΑΝΑΝΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΙΚΑ. ΜΥΘΟΣ. Δεν υπάρχουν τρόφιμα ή ουσίες που να διαλύουν το λίπος που έχουμε αποθηκευμένο στο σώμα μας. Ο μηχανισμός της λιπόλυσης είναι συγκεκριμένος: αυτό που καταναλώνουμε πρέπει να είναι λιγότερο από αυτό που ξοδεύουμε. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι η κατανάλωση τροφίμων και καρυκευμάτων συμβάλλει στην καύση του λίπους.

ΤΑ ΥΓΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΨΗ. ΜΥΘΟΣ. Τα υγρά μαζί με το φαγητό αραιώνουν τα πεπτικά υγρά του στομάχου, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της πέψης και τη μη επαρκή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών της τροφής.

ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. ΜΥΘΟΣ. Πράγματι, κατά την διάρκεια της ανάπτυξης, χρειάζονται περισσότερα μέταλλα που βοηθούν στη δόμηση των οστών, αλλά οι ενήλικες συνεχίζουν να έχουν ανάγκη αυτά τα συστατικά καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους. Τα γαλακτοκομικά είναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 3 μερίδων γαλακτοκομικών με χαμηλά λιπαρά καθημερινά όταν ακολουθούμε υπεθερμιδική διατροφή βοηθούν στην απώλεια λίπους. Το ασβέστιο κι η υψηλής βιολογικής αξίας πρωτείνη που περιέχονται στα γαλακτοκομικά βοηθούν τη λιπόλυση αλλά και στη δόμηση και διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Πηγή:  Διατροφή και Υγεία "FOODING+",  Θύμιος Βούλγαρης.

 

 
MEGAFARM Παραγωγή & Εμπορία Αυγών
39o χλμ.Ν.Ε.Ο.Α.Κ.
Τ.Θ:8, 19100 ΜΕΓΑΡΑ
E-mail: info@megafarm.gr
beΤηλ: 22960 83055
22960 83057
Fax: 22960 83058

Γραφείο Διοίκησης
Τηλ: 210 5153313
Fax: 210 5158948
Τιμαίου 33
104 41 ΑΘΗΝΑ
E-mail: mgfarm1@otenet.gr

Το ξερατε οτι...

Εκτός από πηγή πρωτεΐνης τα αυγά είναι σημαντική πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Η βιταμίνη D και το φώσφορο είναι σημαντικές για την υγεία των σκελετών. Άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D είναι το γάλα, το λιπαρό ψάρι, το βούτυρο, τα εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού κ.α.
 

Η συνταγη του μηνα

ΚΕΙΚ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ

 

cake.jpg

 

Ένα κέικ υψηλής διατροφικής αξίας το οποίο μας προσφέρει ενέργεια … και σούπερ δυνάμεις.. 

 

  
Διαβάστε περισσότερα...