24.08.17 Navigation:    
σοκολατένια κουραμπιεδάκια Εκτύπωση E-mail

 

Σοκολατένια κουραμπιεδάκια :

Λέω να τα φτιάξω φέτος σοκολατένια.....

... καλέ για τα παιδιά ..όχι για μένα... kourabiedakia.jpg

 

Καλές γιορτές ... Ευτυχισμένο το 12....     Σοκολατένια κουραμπιεδάκια : 
  •   1 κούπα βούτυρο  
  •   2/3 κούπας ζάχαρη άχνη 
  •   1/2 κούπας κακάο  
  •   1 βανίλια  
  •   1/2 κούπα ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα  
  •   2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις  
  •   25 αμύγδαλα ασπρισμένα. 
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:   Χτυπάω το βούτυρο με ζάχαρη άχνη και κακάο μέχρι να σχηματιστεί σοκολατένιο αφράτο μείγμα. Προσθέτω τα αμύγδαλα και το αλεύρι σε 3-4 δόσεις, χτυπώντας ώσπου να σχηματιστεί μείγμα τριφτό που να πλάθεται. (Μην προσθέσετε όλο το αλεύρι αν το μίγμα δεν πλάθεται με τα χέρια).Κόψτε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και πλάστε τα σε μπαλάκια 2,5 εκ. ή ανοίξτε τα με την παλάμη σας να πλατύνουν και κόψτε με κουπ πατ αστεράκια στην ίδια διάσταση. Μπήξτε στο καθένα ένα ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο στο κέντρο. Αραδιάστε τα σε ταψί αβουτύρωτο.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους  180 C, 20’ πασπαλίστε τους όσο είναι ακόμα ζεστοί με ζάχαρη άχνη.(25 κουραμπιεδάκια, χρόνος προετοιμασίας: 20’, χρόνος ψησίματος: 20’)  Καλές γιορτές ... Ευτυχισμένο το 12....  kourabiedakia.jpg

 

 

 

 

 

 

 

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Συστατικά
  • 350γρ αμυγδαλόπαστα
  • 150γρ άχνη ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100γρ αλεύρι 
  • 50γρ βούτυρο
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 50γρ σκόνη αμυγδάλου
  • 30γρ μαύρο ρούμι ή κονιάκ
  • 1 κουτ. Γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100γρ διάφορα αποξηραμένα φρούτα
  • 50γρ σταφίδα μαύρη και Ξανθιά
  • 1 ασπράδι αυγού
Προετοιμασία:
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό την αμυγδαλόπαστα με την άχνη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Εν τω μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο, σε μπεν μαρί και τα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών αμυγδαλόπαστας.
Σταματάμε το χτύπημα ρίχνουμε το ρούμι και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν. 
Περνάμε τα ξερά φρούτα και τις σταφίδες από το ασπράδι και μετά από λίγο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε στους 170 C το φούρνο. 
Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας που να καλύπτει τα τοιχώματα και να προεξέχει 4 εκατοστά.
Γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει.
Tip: Χρησιμοποιούμε φόρμα για κεικ βαθια και όχι την πιο ρηχη που χρησιμοποιούμε συνήθως για τη βασιλόπιτα. 
Για 12 άτομα
Χρονος προετοιμασιας: 30 λεπτά

_.jpg

 

 

 

 

 
MEGAFARM Παραγωγή & Εμπορία Αυγών
39o χλμ.Ν.Ε.Ο.Α.Κ.
Τ.Θ:8, 19100 ΜΕΓΑΡΑ
E-mail: info@megafarm.gr
beΤηλ: 22960 83055
22960 83057
Fax: 22960 83058

Γραφείο Διοίκησης
Τηλ: 210 5153313
Fax: 210 5158948
Τιμαίου 33
104 41 ΑΘΗΝΑ
E-mail: mgfarm1@otenet.gr

Το ξερατε οτι...

Εκτός από πηγή πρωτεΐνης τα αυγά είναι σημαντική πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Η βιταμίνη D και το φώσφορο είναι σημαντικές για την υγεία των σκελετών. Άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D είναι το γάλα, το λιπαρό ψάρι, το βούτυρο, τα εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού κ.α.
 

Η συνταγη του μηνα

ΚΕΙΚ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ

 

cake.jpg

 

Ένα κέικ υψηλής διατροφικής αξίας το οποίο μας προσφέρει ενέργεια … και σούπερ δυνάμεις.. 

 

  
Διαβάστε περισσότερα...