Καρμπονάρα

Οδηγίες

  • Υλικά

    • 2 κρόκοι αυγών
    • 1 πακέτο μακαρόνια
    • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
    • 2 φλιτζάνια μπέϊκον
    • 2 φλιτζάνια τυρί παρμζάνα
    • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
    • αλάτι, πιπέρι
    • ψιλοκομμένος μαϊντανός
    • επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
  • Λεπτομέρειες

    Βράζετε τα μακαρόνια al dente, μέσα σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του. Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το βούτυρο σε τηγάνι και ροδίζετε το μπέϊκον. Σβήνετε με κρασί και αφήνετε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το οινόνευμα και το απομακρύνετε από τη φωτιά.

    Σε ένα μπολ ανακατεύετε το 1 φλιτζάνι της παρμεζάνας με τους κρόκους, μέχρι να γίνεί ομοιόμορφο μείγμα. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα ρίχνετε στο τηγάνι με το μπέϊκον. Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων, την υπόλοιπη παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το φρέσκο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

MEGAFARM

Παραγωγή & Εμπορία Αυγών
39o χλμ.Ν.Ε.Ο.Α.Κ.
Τ.Θ.:8, 19100 ΜΕΓΑΡΑ
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 22960 83055 | 22960 83057
Fax: 22960 83058

Βρείτε μας


Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά οποιουδήποτε κειμένου ή στοιχείου που περιέχεται στον παρόντα ιστότοπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.