Κέϊκ Πορτοκαλιού

Οδηγίες

  • Υλικά

    • 3 αυγά
    • 2 πορτοκάλια
    • 175 γρ. λιωμένο βούτυρο
    • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 90 γρ. Αμύγδαλα σκόνη
    • 200 γρ. αλεύρι
    • 2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
  • Λεπτομέρειες

    Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια. Πολτοποιούμε τα πορτοκάλια στο μπλέντερ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αμύγδαλο και στο τέλος το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ και τα ομογενοποιούμε. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για μια ώρα. Αφήνουμε μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

MEGAFARM

Παραγωγή & Εμπορία Αυγών
39o χλμ.Ν.Ε.Ο.Α.Κ.
Τ.Θ.:8, 19100 ΜΕΓΑΡΑ
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 22960 83055 | 22960 83057
Fax: 22960 83058

Βρείτε μας


Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά οποιουδήποτε κειμένου ή στοιχείου που περιέχεται στον παρόντα ιστότοπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.