Δεν χρειάζεται μίξερ, ανακατεύουμε τα υλικά με την κουτάλα μας. Μπορούμε να το κάνουμε και στο μπλέντερ, αν θέλουμε.
Ανακατεύουμε σ ένα μπολ το αλεύρι με τα καρύδια-κοπανισμένα ελαφρά και τις σταφίδες. Σε άλλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο και προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα 4 αυγά, την κανέλα, τη σόδα, το αλάτι τις βανίλιες και ανακατεύω καλά προσθέτοντας το μίγμα από το αλεύρι και τα 4 φλιτζάνια καρότου και συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς. Το πρώτο τέταρτο χωρίς αλουμινόχαρτο ενώ την υπόλοιπη ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο (αυτό είναι το μυστικό για να μείνει ελαφρώς υγρό μέσα).
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκτός ψυγείου και εντωμεταξύ φτιάχνουμε γλάσο. Βάζουμε σε μπλέντερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και την μαργαρίνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο. Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το στρώνουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα. Καλή απόλαυση !!!