Carrot Cake

Οδηγίες

  • Υλικά (κέϊκ)

    • 4 φλ. Τριμμένο καρότο
    • ½ φλ. Σταφίδα ξανθή
    • ½ φλ. Καρύδια
    • 1 ½ φλ. Μαύρη ζάχαρη
    • 4 αυγά
    • 1 φλ. Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
    • 2 φλ. Αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
    • ½ κ.γ. αλάτι
    • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
    • 1 κ.γ. κανέλα
    • 2 βανίλιες
  • Υλικά (γλάσο)

    • 60 γρ. μαργαρίνη soft
    • 200 γρ. τυρί κρέμα
    • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 1 βανίλια
  • Εκτέλεση

    Δεν χρειάζεται μίξερ, ανακατεύουμε τα υλικά με την κουτάλα μας. Μπορούμε να το κάνουμε και στο μπλέντερ, αν θέλουμε.

    Ανακατεύουμε σ ένα μπολ το αλεύρι με τα καρύδια-κοπανισμένα ελαφρά και τις σταφίδες. Σε άλλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο και προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα 4 αυγά, την κανέλα, τη σόδα, το αλάτι τις βανίλιες και ανακατεύω καλά προσθέτοντας το μίγμα από το αλεύρι και τα 4 φλιτζάνια καρότου και συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

    Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς. Το πρώτο τέταρτο χωρίς αλουμινόχαρτο ενώ την υπόλοιπη ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο (αυτό είναι το μυστικό για να μείνει ελαφρώς υγρό μέσα).

    Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκτός ψυγείου και εντωμεταξύ φτιάχνουμε γλάσο. Βάζουμε σε μπλέντερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και την μαργαρίνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο. Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το στρώνουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα. Καλή απόλαυση !!!

MEGAFARM

Παραγωγή & Εμπορία Αυγών
39o χλμ.Ν.Ε.Ο.Α.Κ.
Τ.Θ.:8, 19100 ΜΕΓΑΡΑ
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 22960 83055 | 22960 83057
Fax: 22960 83058

Βρείτε μας


Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά οποιουδήποτε κειμένου ή στοιχείου που περιέχεται στον παρόντα ιστότοπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.