Choco muffins ζουμερά

Οδηγίες

  • Υλικά

    • 4 αβγά
    • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
    • 150 γρ. ζάχαρη
    • 4 αβγά
    • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% κακάο (ή περισσότερο), σε κομμάτια
    • 50 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
  • Εκτέλεση

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και βάζουμε την σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί. Βουτυρώνουμε 6 ατομικές φορμίτσες μίας χρήσης (ή μια φόρμα για muffins με 6 υποδοχές) και τις βάζουμε για μερικά λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει το βούτυρο.
    2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και ρίχνουμε τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να φουσκώσει.
    3. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με την πούδρα αμυγδάλων και τη λιωμένη σοκολάτα. Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
    4. Βγάζουμε τις ατομικές φορμίτσες (ή τη φόρμα για muffins) από την κατάψυξη και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Ύστερα μοιράζουμε το μίγμα γεμίζοντάς τες κατά τα 3/4.
    5. Ψήνουμε τα muffins στον φούρνο στους 180° για 20-25 λεπτά. Δεν τα αφήνουμε περισσότερο, για να παραμείνει ρευστή η σοκολάτα στο εσωτερικό τους.
    Eggjoy !

MEGAFARM

Παραγωγή & Εμπορία Αυγών
39o χλμ.Ν.Ε.Ο.Α.Κ.
Τ.Θ.:8, 19100 ΜΕΓΑΡΑ
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 22960 83055 | 22960 83057
Fax: 22960 83058

Βρείτε μας


Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά οποιουδήποτε κειμένου ή στοιχείου που περιέχεται στον παρόντα ιστότοπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.