Skip to main content

Ομελέτα με πατάτες και λαχανικά

Υλικά

2 μερίδες

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 μέτριες πατάτες κομένες σε κύβους βρασμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κόκκινη γλυκιά πιπερειά ψιλοκομμένη
  • 1/2 στήθος κοτόπουλου ψημένο σε κομματάκια
  • 2 κουτ. σούπας αρακά βρασμένο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • αλάτι, πιπέρι

Λεπτομέρειες

Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά για λίγα λεπτά. Προσθέτετε τις πατάτες, το κοτόπουλο και αναμειγνύετε για να ζεσταθούν όλα μαζί. Αλατίζετε. Τα στρώνετε στη βάση του τηγανιου και περιχύνετε από πάνω τα αυγά. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν τόσο όσο να ροδίσουν από κάτω. Μεταφέρετε με προσοχή την ομελέτα σε πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε το τυρί κρέμα.
Προσθέτετε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα βάζετε κάτω από το γκριλ να ροδίσει.
Σερβίρετε σε πιάτε και την συνοδεύετε με πράσινη ανάμεικτη σαλάτα.