Skip to main content

Καρμπονάρα

Οδηγίες

Υλικά

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 φλιτζάνια μπέϊκον
  • 2 φλιτζάνια τυρί παρμζάνα
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Λεπτομέρειες

Βράζετε τα μακαρόνια al dente, μέσα σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του. Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το βούτυρο σε τηγάνι και ροδίζετε το μπέϊκον. Σβήνετε με κρασί και αφήνετε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το οινόνευμα και το απομακρύνετε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το 1 φλιτζάνι της παρμεζάνας με τους κρόκους, μέχρι να γίνεί ομοιόμορφο μείγμα. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα ρίχνετε στο τηγάνι με το μπέϊκον. Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων, την υπόλοιπη παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το φρέσκο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.