Skip to main content

Κέϊκ Πορτοκαλιού

Οδηγίες

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 2 πορτοκάλια
  • 175 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 90 γρ. Αμύγδαλα σκόνη
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ

Λεπτομέρειες

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια. Πολτοποιούμε τα πορτοκάλια στο μπλέντερ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αμύγδαλο και στο τέλος το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ και τα ομογενοποιούμε. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για μια ώρα. Αφήνουμε μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.