Skip to main content

Muffins με σπανάκι και τυριά

Οδηγίες

Υλικά

Υλικά για 16 muffins
  • 300 γραμμάρια σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 150 γραμμάρια mix τυριών
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουτ. γλυκού baking powder
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνoυμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά εκτός φέτας και το σπανάκι (ωμό ή ελαφρώς ζεματισμένο και στραγγισμένο). Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι & το baking με το αλάτι και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα δύο μπολ και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τέλος τη φέτα και ανακατεύουμε πάλι.

Βάζουμε χαρτάκια για muffin στα ειδικά φορμάκια ή βουτυρώνω /αλευρώνω τα φορμάκια και μοιράζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Καλή απόλαυση!