Skip to main content

Πολίτικη κασερόπιτα με φύλλο κρούστας

Οδηγίες

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 700 ml γάλα πλήρες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το ταψί και τα φύλλα
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας “πολίτικο”
  • 800 γρ. κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν και το αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε καλά ένα ορθογώνιο ταψί και στρώνουμε 6 φύλλα κρούστας "πολίτικο", λαδώνοντας το καθένα.
Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα κασέρι όλη την επιφάνεια του φύλλου. Στρώνουμε άλλα 3 φύλλα πάνω από το κασέρι, λαδώνοντας το καθένα.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι. Στρώνουμε τα 3 τελευταία φύλλα, λαδώνοντας το καθένα. Κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν και διπλώνουμε το γείσο της πίτας.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα των αυγών. Περιμένουμε να το απορροφήσει για 2 λεπτά.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Eggjoy !